Chocolate Avocado Pudding

 

English Recipe:

 

Ingredients

SERVINGS: 6

 

  • 2 large avocados, pits removed
  • 1 vanilla bean, split lengthwise
  • ¾ cup unsweetened cocoa powder
  • ½ cup pure maple syrup
  • ¼ cup agave nectar
  • ¼ cup (or more) fresh orange juice
  • ½ teaspoon kosher salt
  • cups heavy cream (optional)
  • ¼ cup cocoa nibs and/or chopped hazelnuts 

Preparation

  • Scoop avocado flesh into a blender and scrape in vanilla bean seeds; reserve pod for another use. Add cocoa powder, maple syrup, agave nectar, orange juice, and salt and blend to a coarse purée. With motor running, gradually stream in ¾ cup hot (but not boiling) water; blend, adding more orange juice as needed, until smooth and creamy.
  • Divide pudding among eight 4–6 oz. ramekins or small bowls and chill (uncovered) at least 2 hours.
  • Just before serving, whip cream in a medium bowl to soft peaks and spoon over pudding, if desired; top with cocoa nibs and/or hazelnuts.
  • Do Ahead: Pudding can be made 3 days ahead. Cover and chill.
Nutritional Content
  • Calories (kcal) 290
  • Fat (g) 15
  • Saturated Fat (g) 4.5
  • Cholesterol (mg) 0
  • Carbohydrates (g) 44
  • Dietary Fiber (g) 10
  • Total Sugars (g) 29
  • Protein (g) 4
  • Sodium (mg) 170

 

Ricetta Italiana:

 

Ingredienti

PER 6 PERSONE:

  • 2 avocado grandi
  • 1 stecco di vaniglia
  • ¾ tazza di cacao amaro
  • ½ tazza di sciroppo di acero puro
  • ¼ tazza di nettare di agave
  • ¼ tazza (o più) succo d’arancia fresco
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1½ tazza di panna (facoltativo)
  • ¼ tazza di cacao e/o nocciole tritate

Preparazione

Scavare la polpa dellavocado in un miscelatore raschiare i semi di vaniglia. Nello stesso miscelatore aggiungere il cacao in polvere, sciroppo dacero, nettare dellagavesucco darancia e sale e miscelare nel mixer, la consistenza deve essere come una pureaCon il motore ancora in funzione, aggiungere gradualmente ¾ di acqua calda in una tazza (ma non bollente); miscelare, aggiungere più succo d’arancia se necessario, fino a che non diventa liscio cremoso.Dividere il budino in 4 – 6 stampini o piccole ciotole e lasciar riposare il composto (scoperto) almeno 2 ore.
Poco prima di servire, montare la panna, se lo si desidera; Decorare con cacao e/o nocciole.

 

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Chocolate Avocado Pudding

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