Pumpkin Bundt Cake

Pumpkin Bundt Cake.

Pumpkin Bundt Cake recipe:

  • 4 cups cake flour
  • 4 teaspoons baking powder
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1 teaspoon salt
  • 1 tablespoon grounded ginger
  • 1tablespoon grounded cinnamon
  • 1 teaspoon grounded nutmeg
  • 1/2 teaspoon grounded cloves
  • 1 cup soft butter
  • 2 1/2 cups brown sugar
  • 4 eggs
  • 1 cup buttermilk
  • 1 1/2 cups pumpkin puree
  1. Preheat oven to 350 degrees. Butter a pan and Dust with flour.
  2. Whisk together flour, baking powder, baking soda, salt, ginger, cinnamon, nutmeg, and cloves. Set aside.

  3. Beat butter and brown sugar together in the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, on medium speed until pale and fluffy, 2 to 3 minutes. Add eggs, one at a time, beating well after each addition and scraping down sides of bowl. Reduce speed to low. Beat in flour mixture in 3 additions, alternating with the buttermilk. Beat until just combined. Add pumpkin puree, and beat until combined. Pour batter into prepared pan.

  4. Bake cake until golden and a wooden skewer inserted into the center comes out clean, about 55 minutes. Let cool on a wire rack for 30 minutes.  Before serving, dust with confectioners’ sugar or cover with a vanilla glaze.

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INGREDIENTI

  • 4 bicchieri di farina per torte
  • 1 bustina di lievito
  • 1 cucchiaino di bicarbonato
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaio di zenzero
  • 1 cucchiaio di cannella
  • 1/2 cucchiaio di noce moscata
  • 1 cucchiaino di chiodi di garofano
  • 1 bicchiere di burro morbido
  • 2 e 1/2 bicchieri di zucchero di canna
  • 4 uova
  • 1 bicchiere di latticello
  • 1 e 1/2 bicchiere di puree di zucca

Preriscaldate il forno a 180°c. Imburrate ed infarinate una forma per ciambella.

Unite e mescolate la farina, lievito, bicarbonato sale e spezie e mettete da parte.

Lavorate il burro con lo zucchero di canna per circa 3 minuti. Poi aggiungete le uova e continuate a lavorare. A questo punto aggiungete lentamente il composto messo da parte alternando con il latticello. In fine aggiungete la zucca e lavorate per incorporarla bene.

Versate il composto nella forma ed infornate per circa 55 minuti.

Prima di servire spolverate la ciambella con zucchero a velo o una glassa alla vaniglia!

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