Pumpkin Bundt Cake.
Pumpkin Bundt Cake recipe:
- 4 cups cake flour
- 4 teaspoons baking powder
- 1 teaspoon baking soda
- 1 teaspoon salt
- 1 tablespoon grounded ginger
- 1tablespoon grounded cinnamon
- 1 teaspoon grounded nutmeg
- 1/2 teaspoon grounded cloves
- 1 cup soft butter
- 2 1/2 cups brown sugar
- 4 eggs
- 1 cup buttermilk
- 1 1/2 cups pumpkin puree
- Preheat oven to 350 degrees. Butter a pan and Dust with flour.
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Whisk together flour, baking powder, baking soda, salt, ginger, cinnamon, nutmeg, and cloves. Set aside.
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Beat butter and brown sugar together in the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, on medium speed until pale and fluffy, 2 to 3 minutes. Add eggs, one at a time, beating well after each addition and scraping down sides of bowl. Reduce speed to low. Beat in flour mixture in 3 additions, alternating with the buttermilk. Beat until just combined. Add pumpkin puree, and beat until combined. Pour batter into prepared pan.
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Bake cake until golden and a wooden skewer inserted into the center comes out clean, about 55 minutes. Let cool on a wire rack for 30 minutes. Before serving, dust with confectioners’ sugar or cover with a vanilla glaze.
INGREDIENTI
- 4 bicchieri di farina per torte
- 1 bustina di lievito
- 1 cucchiaino di bicarbonato
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaio di zenzero
- 1 cucchiaio di cannella
- 1/2 cucchiaio di noce moscata
- 1 cucchiaino di chiodi di garofano
- 1 bicchiere di burro morbido
- 2 e 1/2 bicchieri di zucchero di canna
- 4 uova
- 1 bicchiere di latticello
- 1 e 1/2 bicchiere di puree di zucca
Preriscaldate il forno a 180°c. Imburrate ed infarinate una forma per ciambella.
Unite e mescolate la farina, lievito, bicarbonato sale e spezie e mettete da parte.
Lavorate il burro con lo zucchero di canna per circa 3 minuti. Poi aggiungete le uova e continuate a lavorare. A questo punto aggiungete lentamente il composto messo da parte alternando con il latticello. In fine aggiungete la zucca e lavorate per incorporarla bene.
Versate il composto nella forma ed infornate per circa 55 minuti.
Prima di servire spolverate la ciambella con zucchero a velo o una glassa alla vaniglia!
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