Chocolate Muffins.
Chocolate Muffins are a classic that everyone should know how to make!
Here is a very good recipe.
Ingredients
- ¾ cup buttermilk
- 100g dark chocolate chips
- 2 eggs
- ¾ cup sugar
- 6 tablespoons olive oil
- 1 teaspoon vanilla powder
- 1 cup and 2 tablespoons all purpose flour
- ½ teaspoon salt
- 1 teaspoon baking powder
- ⅓ cup unsweetened cocoa powder
- 1 tablespoon chocolate chips, for topping
- 1 tablespoon coarse sugar, for topping
- Preheat oven to 180C.
- Melt chocolate chips in double boiler and wait it until it reaches room temperature
- Whisk eggs and sugar until creamy.
- Add in olive oil and vanilla powder. Mix well.
- Mix flour, salt, cocoa powder and baking powder in a seperate bowl and sift half of it into the egg mixture gradually. Stir with a spatula.
- Pour in the buttermilk and mix until combined.
- Stir in the remaining flour mixture gradually.
- Fold in melted chocolate.
- Share the batter into 17 muffin liners and top with chocolate chips.
- Bake for 20 minutes or until an inserted toothpick comes out clean.
- Cool them on a wire rack and sprinkle coarse sugar on each when they completely cooled.
INGREDIENTI
- 3/4 bicchiere di buttermilk
- 100 gr di gocce di cioccolato fondente
- 2 uova
- 3/4 bicchiere di zucchero
- 6 cucchiai di olio di oliva
- 1 fialetta di vaniglia
- 1 bicchiere e 2 cucchiai di farina
- 1 cucchiaino di sale
- 1/2 bustina di lievito
- 1/3 bicchiere di cacao amaro
- 1 cucchiai di gocce di cioccolato per decorare
- un cucchiaio di zucchero grosso per decorare
Preriscaldate il forno a 180°c.
Sciogliete le gocce di cioccolato e fate raffreddare a temperatura ambiente.
A parte con una frusta lavorate uova e zucchero fino a diventare cremosi.
Aggiungete l’olio e vaniglia e mescolate bene.
A parte mescolate gli ingredienti secchi e aggiungete metà al composto di uova e combinate bene. Aggiungete il buttermilk ed amalgamate bene, e poi il resto degli ingredienti secchi.
Aggiungete a questo punto il cioccolato sciolto e mescolate.
Dividete il composto nei pirottini e decorate con altre gocce di cioccolato.
Infornate per 20 minuti e poi quando raffreddati decorate con un pò di zucchero!
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