Chocolate Muffins

Chocolate Muffins.

Chocolate Muffins are a classic that everyone should know how to make!

Here is a very good recipe.

Ingredients

  • ¾ cup buttermilk
  • 100g dark chocolate chips
  • 2 eggs
  • ¾ cup sugar
  • 6 tablespoons olive oil
  • 1 teaspoon vanilla powder
  • 1 cup and 2 tablespoons all purpose flour
  • ½ teaspoon salt
  • 1 teaspoon baking powder
  • ⅓ cup unsweetened cocoa powder
  • 1 tablespoon chocolate chips, for topping
  • 1 tablespoon coarse sugar, for topping
  1. Preheat oven to 180C.
  2. Melt chocolate chips in double boiler and wait it until it reaches room temperature
  3. Whisk eggs and sugar until creamy.
  4. Add in olive oil and vanilla powder. Mix well.
  5. Mix flour, salt, cocoa powder and baking powder in a seperate bowl and sift half of it into the egg mixture gradually. Stir with a spatula.
  6. Pour in the buttermilk and mix until combined.
  7. Stir in the remaining flour mixture gradually.
  8. Fold in melted chocolate.
  9. Share the batter into 17 muffin liners and top with chocolate chips.
  10. Bake for 20 minutes or until an inserted toothpick comes out clean.
  11. Cool them on a wire rack and sprinkle coarse sugar on each when they completely cooled.

 

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INGREDIENTI

  • 3/4 bicchiere di buttermilk
  • 100 gr di gocce di cioccolato fondente
  • 2 uova
  • 3/4 bicchiere di zucchero
  • 6 cucchiai di olio di oliva
  • 1 fialetta di vaniglia
  • 1 bicchiere e 2 cucchiai di farina
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1/2 bustina di lievito
  • 1/3 bicchiere di cacao amaro
  • 1 cucchiai di gocce di cioccolato per decorare
  • un cucchiaio di zucchero grosso per decorare

Preriscaldate il forno a 180°c.

Sciogliete le gocce di cioccolato e fate raffreddare a temperatura ambiente.

A parte con una frusta lavorate uova e zucchero fino a diventare cremosi.

Aggiungete l’olio e vaniglia e mescolate bene.

A parte mescolate gli ingredienti secchi e aggiungete metà al composto di uova e combinate bene. Aggiungete il buttermilk ed amalgamate bene, e poi il resto degli ingredienti secchi.

Aggiungete a questo punto il cioccolato sciolto e mescolate.

Dividete il composto nei pirottini e decorate con altre gocce di cioccolato.

Infornate per 20 minuti e poi quando raffreddati decorate con un pò di zucchero!

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